Genom att klicka på "Acceptera" samtycker du till lagring av cookies på din enhet för att förbättra navigeringen på webbplatsen, analysera användningen av webbplatsen och hjälpa oss i våra marknadsföringsinsatser.
Frankrike
/
Bourgogne

Domaine Jobard Morey

OM PRODUCENTEN

drycker från

Domaine Jobard Morey

OM

Domaine Jobard Morey

Mitt i hjärtat av Meursault drivs Domaine Jobard-Morey, en liten familjeegendom som genom åren fått ny energi under Valentin Jobards ledning. Ursprungligen grundad efter andra världskriget, har domänen vuxit från 4–5 hektar till att omfatta välplacerade parcel­ler i Meursault: Les Tillets, Les Narvaux samt Premier Cru-lägen som Poruzots och Charmes.

Valentin tog över rodret omkring 2013 och började genast driva vingårdsarbetet i mer ekologisk riktning – med handskörd, markvård och låga skördeuttag. I källaren använder han klassisk jäsning med fullklastrampning, noggrann pressning och lagring på franska ek­fat – där endast 15–20 % är ny ek för 1er Cru och ännu mindre nytt trä för villages­vinerna.

Vinfilosofin är tydlig: låt terroiren tala. Vinerna är rena, mineraldrivna och eleganta – snarare än överdrivet smöriga eller ekfokuserade. Vinkritiker med William Kelley i spetsen har uppmärksammat detta “One of Meursault’s most promising under-the-radar estates … and it’s remarkable that these wines aren’t better known.” Ytterligare ett erkännande av Valetins talent och vingårdens potential är att när Mr Kelley själv skulle göra ett fat Meursault så valde han att jobba med Jobard-Morey.

Druvsorten är 100 % Chardonnay – hjärtat i Meursault – och varje vin speglar sin specifika plats. Lagringen är vanligtvis 12–15 månader på fat före klarning och tappning. Resultatet? Viner med livlig syra, kritig mineralitet, gröna äpplen, citrus och nötiga undertoner – balanserade, gastronomiska och långlivade. Domaine Jobard-Morey är ett namn att upptäcka – nu är tiden för att följa med på resan.