Genom att klicka på "Acceptera" samtycker du till lagring av cookies på din enhet för att förbättra navigeringen på webbplatsen, analysera användningen av webbplatsen och hjälpa oss i våra marknadsföringsinsatser.
Här har vi en oväntad vinmakare i norra Spanien närmare bestämt i Baskien och Rioja. Jade Gross växte upp i Hongkong, gick i fransk skola och studerade politik och mänskliga rättigheter i New York och London. Som kock har hon arbetat på några av Europas främsta restauranger. Det var också kockyrket som förde henne till Spanien och restaurang Mugaritz med tre stjärnor i San Sebastian. Under tiden i San Sebastian reste hon runt i Rioja och upptäckte alla små vingårdslägen med spännande och unika viner med ett speciellt uttryck av terroiren. Det var avgörande för att hon skulle slå ned sina bopålar här och satsa på passionen att göra vin. Idag är en av de viktigaste hörnstenarna i hennes vinframställning just att kunna uttrycka och fånga upp det bästa av vad varje liten odling kan uttrycka. Hon samarbetar med flera mindre odlare och har kunnat utveckla hanteringen av druvorna och vinframställningen för både odlarna och hennes viner. Hennes hjärteprojekt är den egna vingården i Labastiada. Där var här under de första mödosamma åren hon skaffade sig den praktiska erfarenhet hon behövde. Jade Gross har en alldeles egen tolkning av sorter, jordar och mikroklimat. En del av hennes viner visar prov på hennes väl utvecklade förmåga att tolka själva vingårdsläget. Andra viner är intelligenta cuvéer som utrycker mångfalden som finns både inom och mellan byarnas odlingar. Jade Gross producerar endast små volymer.