Weingut Diwald (också Bioweingut Diwald) grundades av Hans och Paula Diwald, och de blev redan 1976 pionjärer inom ekologisk vinodling i Österrike – långt innan det blev trendigt. Gården har idag ungefär 20 hektar vingårdar och exporterar till omkring 18 länder.
Sedan 2006 har deras son Martin Diwald tagit över vingårdarbetet, efter studier i vinodling och vinmakning. Han tillför en experimentlust och engagemang för naturliga processer – alla viner från Diwald jäses med spontanjäst och med låg intervention i vinkällaren.Vingårdsarbetet sker helhjärtat ekologiskt, och sedan 2023 även enligt biodynamiska principer.
Djurliv, naturlig markflora och insekter behandlas som viktiga delar i ekosystemet. Får går fritt och hjälper till med gräsbekämpning och naturlig gödning.Druvsorterna är först och främst Grüner Veltliner och Riesling, samt röda som Zweigelt.
Jordmånen: kalkhaltig loess i väl exponerade lägen, speciellt från de erkända lägena Goldberg och Eisenhut “Erste Lagen”.Lagring sker i kombination av ståltankar och stora ekfat, med syftet att bevara druvans friskhet och terroirens karaktär snarare än att tvinga fram ektoner. Vinerna följer ett tydligt credo: eleganta, livliga, med karaktär, kropp och personlighet.
*Samtliga viner från Weingut Diwald är EKO certifierade.