Genom att klicka på "Acceptera" samtycker du till lagring av cookies på din enhet för att förbättra navigeringen på webbplatsen, analysera användningen av webbplatsen och hjälpa oss i våra marknadsföringsinsatser.
Österrike
/
Wagram

Diwald EKO

OM PRODUCENTEN

drycker från

Diwald EKO

OM

Diwald EKO

Weingut Diwald (också Bioweingut Diwald) grundades av Hans och Paula Diwald, och de blev redan 1976 pionjärer inom ekologisk vinodling i Österrike – långt innan det blev trendigt. Gården har idag ungefär 20 hektar vingårdar och exporterar till omkring 18 länder.

Sedan 2006 har deras son Martin Diwald tagit över vingårdarbetet, efter studier i vinodling och vinmakning. Han tillför en experimentlust och engagemang för naturliga processer – alla viner från Diwald jäses med spontanjäst och med låg intervention i vinkällaren.Vingårdsarbetet sker helhjärtat ekologiskt, och sedan 2023 även enligt biodynamiska principer.

Djurliv, naturlig markflora och insekter behandlas som viktiga delar i ekosystemet. Får går fritt och hjälper till med gräsbekämpning och naturlig gödning.Druvsorterna är först och främst Grüner Veltliner och Riesling, samt röda som Zweigelt.

Jordmånen: kalkhaltig loess i väl exponerade lägen, speciellt från de erkända lägena Goldberg och Eisenhut “Erste Lagen”.Lagring sker i kombination av ståltankar och stora ekfat, med syftet att bevara druvans friskhet och terroirens karaktär snarare än att tvinga fram ektoner. Vinerna följer ett tydligt credo: eleganta, livliga, med karaktär, kropp och personlighet.

*Samtliga viner från Weingut Diwald är EKO certifierade.